divendres, 10 de novembre del 2017

PRESENTACIÓ 3r ESO

Els i les alumnes de 3r ens hem fet grans, però no hem perdut la nostra essència característica, que és ser feliços i gaudir del nostre tarannà humorístic. Ens agrada molt parlar i jugar al pati mentre esmorzem.

Creiem que enguany hem millorat en tots els àmbits excepte a les escales: tenim un pis més per pujar!

divendres, 2 de juny del 2017

ALUMNES DE LLATÍ QUE EXPLIQUEN CULTURA ROMANA

Dimarts 9 de maig, escola Marinada Primària
Ego sum Julia Pich, Judit Pedragosa, Júlia Domènech, Aina Humet, Clàudia Montferrer, Paula Morales i Mafalda Ortiz.
Així començava la nostra presentació als alumnes de 5è de Primària de Marinada.
La primera part de l’explicació va tractar de la caiguda de l’Imperi Romà. També hi van aparèixer l’exèrcit i la domus, temes que vam triar per explicar alguna de les característiques de la cultura romana. Per complementar la nostra explicació, calia posar-nos en la pell de cinc romanes i dues arqueòlogues.
Després d’aquesta part més “teòrica”, vam organitzar la classe en quatre grups per posar en pràctica el que havíem explicat. Tots quatre grups van anar passant pels diferents espais: els joc dels daus, taller de presentació, el joc de tres en ratlla i el taller de pintar. Malgrat els nervis de l’inici de l’activitat, l’actitud participativa i atenta dels alumnes va ajudar-nos a conduir el taller.
La valoració que fem és que estem força contentes de l’experiència i aviat tornarem a repetir-la, aquest cop a l’Escola Can Cladelles. El curs  el formen alumnes de 2n de primària; sabem que també és un altre repte i mirarem de fer-lo tan bé com puguem.

Dimarts 30 de maig
La nostra fama s’estén pel Vallès i avui explicarem cultura romana als alumnes de Can Cladellas. Se’ns comença a omplir l’agenda de compromisos. Esperem arribar a tothom.

Dijous 1 de juny
Una mica més recuperades, us fem un resum de la jornada.
Després de dinar a l’escola, ens preparem per marxar. Vestits, maquillatges, jocs i molta emoció.
Arribem, caminant per la VIA VERDA, a l’Escola Can Cladellas. Ens reben encuriosits, els i les alumnes de 2n de Primària i l’Eva, la seva tutora. Visitem la classe dels romans i romanes, que ens reben vestits per a l’ocasió: un emperador, un gladiador, una emperadriu...
Com a l’última vegada, l’estructura era similar, però vam introduir algunes millores, com la introducció amb música i teatre o la participació dels assistents.
Després d’una presentació posada en escena, tant arqueòlogues com ciutadanes romanes vam explicar la nostra realitat.
Com en l’altra ocasió, la segona part del taller consistia en compartir jocs per posar en pràctica els coneixements i habilitats dels petits romans.
Estem molt contentes d’haver pogut compartir moments amb els més petits. Ha estat una experiència molt enriquidora per a nosaltres, tant a nivell personal com “professional”.
Ara esperem altres ofertes per anar a explicar cultura romana arreu.

“Alea iacta est”























divendres, 26 de maig del 2017

CONTACONTES

Una sopa de carabassa, una Tarzana molt valenta, dues tortugues enamorades, una reina avorrida i una oruga que es converteix en papallona sense esperar-ho... tots aquests personatges, i alguns més, han estat els protagonistes dels contes que cinc alumnes de 3r d’ESO de la nostra escola han explicat als seus companys de 1r i de 2n de Primària. Abans han passat per Can Cladellas, i també han explicat uns quants.
Les nostres alumnes contacontes s’han format durant 10 sessions; les primeres, amb la Tècnica d’Igualtat Júlia Abelló  els dijous a la tarda i les darreres, amb la contacontes professional Sherezade Bardají a l’Escorxador.
A més de compartir amb els companys el que han après, l’activitat servirà per completar les hores de Servei Comunitari, que han iniciat aquest curs.


Gràcies, noies, per fer-nos passar una estona agradable escoltant històries per somiar, per riure i per gaudir. 






dijous, 9 de març del 2017

NOSALTRES TAMBÉ PINTEM

"Nosaltres també pintem" és el títol d'un projecte de recerca sobre la poca presència de les dones artistes en la Història de l'Art.
Un grup de 9 noies, alumnes de la matèria optativa d'Educació Visual i Plàstica de 4t d'ESO, van donar veu a algunes d'aquestes que han quedat en el silenci o, en el millor dels casos, en un segon pla.
Berthe Morisot, Camille Claudel, Kathe Kollwitz, Tamara de Lempicka, Dora Maar, Remedios Varo, Lee Krasner entre d'altres van ser algunes artistes que ens van venir a visitar en una vetllada tan especial com la que va ser.
REFUGI és el nom que han donat a l'aula on treballen i el nom que han adoptat com a grup de treball.

En un dia tan emblemàtic com el Dia Internacional de la Dona vam gaudir d'aquesta conferència tan especial, i que mai oblidarem.


dijous, 9 de febrer del 2017

PARAULÒPATES A MARINADA!

Ens ha enamorat, i ens ha fet enamorar de la poesia i de les paraules. La Núria Pujolàs, també Miramelsmots, va visitar l’Escola el primer dimecres de febrer.
Prèviament havíem llegit un dels seus llibres, “V de Bes” i l’havíem il·lustrat.
La Núria ens va oferir un taller ple de sensacions i ens prepara per a l’escriptura, guiant-nos pels camins que ens poden ajudar a escriure: aromes de mandarina, paraules que es mengen, escriptura juganera i expressió de sentiments i emocions. Música i paraules. Una tarda poètica.

Alumnes de 3r i 4t
Llengua catalana

COM ET DIUS? QUÈ VOLS SER DE GRAN?

ELS ALUMNES DE QUART DE L’INSTITUT  SÓN ENTREVISTATS PELS MÉS GRANS DE L’EDIFICI DE PRIMÀRIA.

El passat dia dijous 12 de gener, els alumnes de l’escola de Secundària del centre Marinada van rebre una visita especial,  els més grans de l’edifici de primària a l’institut per realitzar una entrevista als més grans de  l’institut, els alumnes de quart d’ESO.
El fet va començar quan els alumnes de sisè van estar treballant l’entrevista a classe de català, per poder dur-ne una a terme per ells mateixos. Van acudir a l’institut, on els esperaven els alumnes de quart, disposats a ajudar-los i a passar una bona estona responent a les seves preguntes.
Aquesta entrevista es dividia en tres diferents blocs. El primer eren preguntes sobre el passat referents a experiències de la infància o bé dels primers anys a l’institut.  La segona part de l’entrevista estava dedicada a preguntes sobre el present i, en general, l’adolescència i per últim, la tercera part es referia al futur, i anava des de preguntes sobre el batxillerat fins a preguntes a vint anys vista.
Aquest projecte va tenir una acollida molt positiva entre els alumnes de quart, perquè als estudiants ens agrada fer activitats amb altres cursos que promouen la germanor dins l’escola, que són divertides, i que ajuden als més petits amb els seus treballs.

Alumnes de 4t d’ESO