divendres, 2 de juny del 2017

ALUMNES DE LLATÍ QUE EXPLIQUEN CULTURA ROMANA

Dimarts 9 de maig, escola Marinada Primària
Ego sum Julia Pich, Judit Pedragosa, Júlia Domènech, Aina Humet, Clàudia Montferrer, Paula Morales i Mafalda Ortiz.
Així començava la nostra presentació als alumnes de 5è de Primària de Marinada.
La primera part de l’explicació va tractar de la caiguda de l’Imperi Romà. També hi van aparèixer l’exèrcit i la domus, temes que vam triar per explicar alguna de les característiques de la cultura romana. Per complementar la nostra explicació, calia posar-nos en la pell de cinc romanes i dues arqueòlogues.
Després d’aquesta part més “teòrica”, vam organitzar la classe en quatre grups per posar en pràctica el que havíem explicat. Tots quatre grups van anar passant pels diferents espais: els joc dels daus, taller de presentació, el joc de tres en ratlla i el taller de pintar. Malgrat els nervis de l’inici de l’activitat, l’actitud participativa i atenta dels alumnes va ajudar-nos a conduir el taller.
La valoració que fem és que estem força contentes de l’experiència i aviat tornarem a repetir-la, aquest cop a l’Escola Can Cladelles. El curs  el formen alumnes de 2n de primària; sabem que també és un altre repte i mirarem de fer-lo tan bé com puguem.

Dimarts 30 de maig
La nostra fama s’estén pel Vallès i avui explicarem cultura romana als alumnes de Can Cladellas. Se’ns comença a omplir l’agenda de compromisos. Esperem arribar a tothom.

Dijous 1 de juny
Una mica més recuperades, us fem un resum de la jornada.
Després de dinar a l’escola, ens preparem per marxar. Vestits, maquillatges, jocs i molta emoció.
Arribem, caminant per la VIA VERDA, a l’Escola Can Cladellas. Ens reben encuriosits, els i les alumnes de 2n de Primària i l’Eva, la seva tutora. Visitem la classe dels romans i romanes, que ens reben vestits per a l’ocasió: un emperador, un gladiador, una emperadriu...
Com a l’última vegada, l’estructura era similar, però vam introduir algunes millores, com la introducció amb música i teatre o la participació dels assistents.
Després d’una presentació posada en escena, tant arqueòlogues com ciutadanes romanes vam explicar la nostra realitat.
Com en l’altra ocasió, la segona part del taller consistia en compartir jocs per posar en pràctica els coneixements i habilitats dels petits romans.
Estem molt contentes d’haver pogut compartir moments amb els més petits. Ha estat una experiència molt enriquidora per a nosaltres, tant a nivell personal com “professional”.
Ara esperem altres ofertes per anar a explicar cultura romana arreu.

“Alea iacta est”























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada