dimarts, 17 de febrer del 2015

Tret de sortida al Nadal més solidari. 3r ESO


CRÒNICA  El passat cap de setmana, durant els dies 13 i 14 de desembre, Palau-solità i Plegamans va acollir la XVII Fira de Santa Llúcia.


La XVII Fira de Santa Llúcia es va celebrar els passats dies 13 i 14 de desembre a la Zona de Vianants del centre de la vila, als voltants de l’Ajuntament. 80 parades de comerciants i entitats del municipi van participar-hi en aquesta edició de la Fira de Santa Llúcia.
Les vuitanta paradetes venien majoritàriament productes nadalencs. També cal destacar que hi havia escoles del municipi que volien obtenir els màxims beneficis per poder realitzar el seu viatge de final de curs.
Els palauencs van voler seguir amb aquesta tradició, que porta 17 anys vigent en el poble, i van sortir als carrer de la vila per donar el tret de sortida al Nadal en el primer esdeveniment nadalenc organitzat al municipi. Encara no han sortit les dades finals, però l’Ajuntament ja va preveure una gran afluència, com la dels últims anys.
Palau-solità i Plegamans amb La Marató de TV3
Per altra banda, la Fira de Santa Llúcia ha aplegat tota mena d’actes, però cal destacar tots els que han tingut un àmbit de solidaritat. “Cabres”i“Vaques”, una organització del municipi, va organitzar el passat diumenge dia 14 de desembre un dinar solidari , on la recaptació va anar destinada íntegrament a La Marató de TV3.
Amb aquest  acte, podem dir que la Fira de Santa Llúcia és el perfecte tret de sortida al Nadal més solidari.
No obstant l’optimisme del Nadal, la gent es segueix fent preguntes; La crisi afecta a la Fira de Santa Llúcia?, els comerciants segueixen fent negoci?, quin és el personatge més venut del pessebre?... Per això hem acudit un dels dies de la Fira de Santa Llúcia per preguntar als comerciants.
ENTREVISTA ALS VENEDORS DE FIGURES DEL PESSEBRE
Entrevista realitzada a les 18:15 hores del dia 13 de desembre del 2014 amb dues parades especialitzades en la venda                             de figures per al pessebre.
P:Quin és el personatge més venut?
V: El caganer i el pixaner, que són els més tradicionals de Catalunya. Però d’altra banda el naixement també és un dels més venuts, però han baixat molt les vendes del moment del naixement.
ENTREVISTA ALS FLORISTES
Entrevista realitzada a les 18:24 hores del dia 13 de desembre del 2014 amb dues parades especialitzades en la venda de flors i plantes de Nadal.
P: Quina planta és la més venuda durant les  festes de Nadal?
F: Sens dubte la planta més venuda és la Ponsètia.
P:Quantes flors pots haver venut durant un dia?
F: Fins que arribi el final del dia no t’ho puc dir exactament però he portat deu caixes amb aproximadament vuit plantes cadascuna i al migdia he hagut de portar unes altres deu caixes amb vuit plantes i encara queden unes poques a hores d’ara, llavors dec haver venut unes 150 plantes durant el  transcurs del dia, comptant que encara queda un dia de Fira.
P:Tots sabem que el vesc és una d’aquelles plantes que se suposa que et dóna sort tenir-la a casa, amb la situació que té actualment el país, s’han augmentat les vendes d’aquesta planta?
F: Es clar que sí, fins i tot gent que no hi creu en supersticions ho compra per si de cas. Si portés sort, jo ja en tindria bastant a casa... (rialles)
Amb aquestes petites entrevistes, podem dir que la màgia del Nadal  supera a la crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada