dijous, 12 de febrer del 2015

Jaume Pla i Pladevall visita la nostra escola. 3r i 4t ESO.

Jaume Pla i Pladevall visita la nostra escola.

Dilluns 26 de gener visitava la nostra escola en Jaume Pla i Pladevall. La iniciativa sorgeix gràcies a la Institució de les Lletres Catalanes, que facilita l’accés de les escoles al programa “En Veu Alta” per tal de fomentar i promocionar la literatura, millorar la comprensió lectora, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua.


Jaume Pla i Pladevall és un conegut actor català nascut a Vilassar de Mar el 1928. Ha interpretat obres de Salvador Espriu,  Anton Txékhov i Bertolt Brecht i ha format part de nombroses companyies de teatre Grup de Teatre Independent, Companyia de Teatre Inestable, Teatre Truca a la Porta, Teatre del Sol, Teatre Nacional de Catalunya i Teatre Popular de Barcelona. A Sant Cugat del Vallès, durant molts anys, ha interpretat anualment el paper de l'abat Biure a l'obra Pedra i Sang.
Tanmateix, és més conegut per la seva aparició a televisió, on destacà pel seu paper de Ferran a la sèrie de TV3 El cor de la ciutat, i d'altres sèries com Estació d'Enllaç, Nissaga de poder, Plats Bruts, Temps de Silenci, Majoria Absoluta i Infidels. També ha aparegut en sèries de Telecinco com Hospital Central o El Comisario. El 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva implicació en diverses iniciatives que han contribuït al prestigi i a la renovació de l'escena catalana.
El 2014 interpreta el protagonista de l'obra Taula Rodona, o la joia de ser catalans de Pere Calders i Víctor Alexandre, i intervé a la pel•lícula "Cenizas", i també a "Cuento de Navidad", projectada per TVE.
Els alumnes de 3r i 4t d’ESO vam poder gaudir de la veu i la presència de l’actor a la Sala. Vam assistir a un recorregut literari per obres que tracten la guerra, la postguerra, el franquisme i l’exili, llegint fragments d’Emili Teixidor, Miquel Martí i Pol, Ovidi Montllor, Jaume Cabré i Salvador Espriu, entre molts altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada