divendres, 9 de març del 2018

PROJECTE 50 ANYS


Aquest projecte té com a objectiu la presentació d’un documental sobre la història de la Marinada fa 50 anys, donant informació sobre com era l’escola, com s’impartien les classes, quins alumnes hi havia, qui van ser els fundadors, com era l’edifici… dades, records, objectes, tot aquell contingut que tenia a veure amb la Marinada als seus inicis.

Al principi vam fer la recerca d’informació partint des de zero, a dins dels tres grans grups vam fer comissions encarregades de cada apartat necessari per al projecte: guió literari, story board, recerca d’informació, recerca de context històric i vestuari i ambientació.

Cada grup es va organitzar segons les seves necessitats i a partir de la segona setmana ens vam començar a moure per aconseguir entrevistes amb tota la gent relacionada amb l’escola. Vam aconseguir aproximadament quatre entrevistes formals entre tots els grups. Aquestes entrevistes van ser realitzades tant per correu electrònic, com en visites, i per telèfon. Els resultats van ser satisfactoris i ja vam tenir la informació per poder començar a estructurar cronològicament el guió literari amb la pertinent informació.

Quan el primer guió literari i l’story board van estar enllestits, vam rectificar-los i ens vam posar a preparar com seria la gravació.

Vam dedicar una setmana sencera únicament a la gravació del documental, durant la setmana cada grup va ocupar un espai que es va fer una mica seu (ja que la quantitat de material que vam utilitzar era bastant significatiu) i vam muntar els espais segons l’escena que volíem gravar. Els espais que més vam usar més van ser la biblioteca, exteriors de l’escola i la sala petita.

Tots els espais es van ambientar segons l’època  de la fundació de l’escola, el 1967 i els anys previs, on es van decidir els canvis per dur a terme una escola amb idees noves, per fomentar el canvi a l’educació catalana i establir uns valors empesos pels pares que formaven la primera junta i van continuar fins avui dia.

Un cop feta la gravació, vam dedicar entre el penúltim i l’últim dia de la setmana a l’edició del treball i així encarar el projecte al nostre gust.

Cada grup va treballar des de diferents programes d’edició i van resultar continguts molt variats i la creativitat va inundar els diferents projectes.

Un cop fet el visionat dels documentals, vam haver de refer els documents respectius necessaris pels projectes, i així tenir l’avaluació final del treball. Vam fer el lliurament del guió literari i de l’story board definitiu i així editar per últim cop els respectius documents.

A l’hora d’encarregar-se del guió literari, cada grup que feia aquest apartat s’ocupava de fer un guió a partir de la informació que el grup de recerca havia proporcionat. Es començava pels personatges que apareixerien i de la funció que feia cada un, amb tot el contingut obtingut, havíem de desenvolupar i allargar tot el procés que va proposar crear l’escola Marinada.

Cadascun dels grups va haver de fer un guió il·lustrat on ensenyéssim quina era la idea visual del documental, l’objectiu era reproduir les escenes que voldríem que sortissin en el documental. Un cop fet això els grups van dur a terme el que havien dibuixat representant exactament el que havien dibuixat en el seu story board. El primer que s’havia de fer era buscar una plantilla en la qual ens poguéssim inspirar, després un subgrup pensava com es podria fer i com seria cada pla.

Un cop acabats tots els documentals, vam fer-ne el visionat  a classe amb els mestres encarregats del treball i vam comentar cada projecte.

Aquest projecte ha sigut una experiència molt enriquidora, ens ha fet més segurs a la hora de treballar en equip, ens ha fet perdre la vergonya davant dels companys de la classe i individualment  hem après els uns dels altres treballant plegats.
Hem après també com era l’escola de la qual formem part, l’Escola Marinada. Pas a pas hem sabut cada cop més sobre la seva història i hem tingut la sort de dur a terme aquest projecte i conèixer els seus orígens i aquells qui en formaven part.

Núria Corominas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada