divendres, 15 d’abril del 2016

Poemes a català

Part dels alumnes de 4t d’ESO, amb l’arribada de la nova unitat de català, vam decidir treballar la literatura d’una altra manera.

De què serveix saber molta teoria de poesia, si no sabem recitar-la? Per petits grups, o individualment, vam fer una recerca de poemes que ens agradessin i, posteriorment, escollir-ne un. Quan ja vam tenir un poema triat, vam començar a preparar-lo, a preparar-lo per recitar. Per treballar el poema escollit podíem buscar poemes recitats a la xarxa, per saber com expressar els nostres sentiments a partir d’un poema.

Una vegada ja estava treballat i preparat, arribava el moment de gravar-nos recitant el poema. Una manera diferent de treballar el concepte que va fer que ens ho passéssim d’allò més bé. Una vegada gravat i editat, vam fer el visionat a classe, escoltant com recitaven els nostres companys i, el més important, descobrint nous poemes.


2100, Lletra a Dolors, Llibertat, Enyor i un conjunt de Tankas van ser els poemes escollits i gravats pels alumnes de 4t d’ESO, una nova experiència que ens va agradar molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada