dimarts, 10 de març del 2015

Sortida al Born. 4t ESO

El passat dia 7 de Febrer els alumnes de 4t d’ESO vam realitzar una sortida al barri del Born de Barcelona.
Primer de tot vam fer una ruta turística pels carrers de Barcelona els quals ja teníem referències per la prèvia lectura del llibre “Cicatrius de 1714” d’Andreu Martín.
Tot seguit vam anar al Mercat del Born Centre Cultural que està situat entre el centre de Barcelona i el Parc de la Ciutadella. Allà ens vam dividir en dos grups, un primer que va anar al jaciment on un monitor ens va explicar la importància d’algunes famílies que vivien en aquells carrers i que eren reconegudes pels oficis que realitzaven en aquells anys.

L’altre grup va anar a veure una exposició que tractava sobre la guerra de Successió de 1714. Un cop allà ens van ensenyar un mapa on es veien els terrenys de cada rei i el monitor ens va explicar perquè van arribar al Tractat d’Utrecht . També vam veure un vídeo on s’ensenyaven tots els passos que havien fet els francesos per conquerir Barcelona i els passos dels catalans perquè Felip d’Anjou no els conquerís. Finalment es veu com l’11 de Setembre els francesos van conquerir Barcelona, per això l’11 de Setembre és la Diada Nacional de Catalunya. Per acabar ens van posar el darrer vídeo que ens mostrava com era la guerra per les persones que estaven al front de l’exèrcit espanyol i de la Coronela.
Foto de grup de 4t ESO


El mercat del Born

L'interior del mercat del Born

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada